САЩ се придържат към позицията си и не планират да доставят на

...
САЩ се придържат към позицията си и не планират да доставят на
Коментари Харесай

САЩ все още не планират да предоставят оръжия с далечен обсег на Киев

САЩ се придържат към позицията си и не възнамеряват да доставят на Украйна армейска тактическа ракетна система MGM-140 (ATACMS).

Това заяви в. " Вашингтон пост ", като се базира на източници от Пентагона.

Съобщава се, че по този въпрос не са водени основни полемики, а американското министерство на защитата счита системите ATACMS за нещо, от което Украйна няма незабавна потребност.

Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан по-рано е споменавал за настоящи полемики с Киев по отношение на опцията за доставка на системи ATACMS, само че към оня миг не е имало решение.

" Пентагонът има вяра, че Киев има други, по-належащи потребности от ATACMS и се притеснява, че изпращането на задоволително оръжия в Украйна, с цел да се реализира смяна на бойното поле, би подкопало съществено готовността на Съединени американски щати за други вероятни спорове ", написа изданието, като се базира на американски чиновници.

Съобщава се, че " Локхийд Мартин " към момента създава по 500 ATACMS годишно, само че всички тези артикули са предопределени за продажба на други страни. Въпреки че точният брой в арсенала на Съединени американски щати е засекретен, " Локхийд Мартин " е произвела единствено към 4000 единици, доста от които се употребяват от американската войска в бойни дейности, учения и периодически проби.

До края на 2023 година ATACMS на въоръжение в Съединени американски щати би трябвало да бъдат сменени с ракета от последващо потомство за прецизен удар, наречена Prism.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР